Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

BASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ , , Updated

Η Ρεάλ περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί στην κορυφή, αλλά πλέον μπορεί να πανηγυρίζει! Οι Μαδριλένοι επικράτησαν του Ολυμπιακού με 78-59 και πανηγύρισαν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από το 1995.

Μάλιστα όπως και τότε το έκανε επί ισπανού εδάφους (τότε Σαραγόσα) και επί τους ίδιου αντιπάλου.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός στον τέταρτο τελικό του στα τελευταία έξι χρόνια, πάλεψε απέναντι στη «Βασίλισσα» ωστόσο στο φινάλε δεν κατάφερε να κάνει μία ακόμα ανατροπή.

http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/eb-news/eb_olympiacos/article3475408.ece/ALTERNATES/w620/1249238.jpg

Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας «πλήρωσε» τις 12/26 (!) ελέυθερες βολές και ότι δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στον Νοτσιόνι αλλά και τον Κάρολ.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με τον ημιτελικό, προσπάθησε να περάσει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, ενώ από την άλλη η Ρεάλ προσπάθησε να διαβάσει τα μις ματς και να χτυπήσει εκεί.

Μετά από ένα πεντάλεπτο «διαβάσματος» από τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα, βρήκε λύσεις με τον Λοτζέσκι και πήρε κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας προηγούμενος στα αποδυτήρια. Κατάφερε με την άμυνά του να «αλλάξει» το επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ που πλέον δεν είχε υπομονή.

«Σκλήρυνε» και άλλαξε την εικόνα

Παρότι ο Ολυμπιακός άρχισε καλά τη δεύτερη περίοδο (15-21) στη συνέχεια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Έκανε πολλά λάθη, έχασε βολές και έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ που δυνάμωσε στην άμυνά της, να βρει ρυθμό.

Ο Ματσιούλις με τρίποντο ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 7-1 και έφερε το παιχνίδι στα ίσια (22-22) ενώ με ένα 10-2 στο επόμενο πεντάλεπτο ξέφυγε με +6 (32-26) με τον Ολυμπιακό να έχει σε εκείνο το σημείο 8 λάθη και 6/13 βολές! Ουσιαστικά οι Μαδριλένοι κατάφεραν στη δεύτερη περίοδο να βγάλουν εντελώς εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό έχοντας «απαντήσεις» σε όλα τα σχήματα που δοκίμασε ο Σφαιρόπουλος.

Ανατροπή αλλά... Κάρολ!

Η Ρεάλ μπήκε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος και εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Ολυμπιακού κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (40-29 στο 13').

Ο Ολυμπιακός όμως είχε αντίδραση. Έβγαλε ενέργεια στην άμυνά του, έψαξε το παιχνίδι στο transition και κατάφερε τρέχοντας σερί 12-0 να προσπεράσει με 40-41.

Κάπου εκεί όμως «μίλησε» ο Τζέισι Κάρολ. Ο Αμερικανός με 3/3 τρίποντο και συνολικά 11 σερί πόντους -προϊόν και των ριμπάουντ της Ρεάλ- έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του με 51-44 στο 29'. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Σλούκας λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της περιόδου σημείωσε το πρώτο εύστοχο ζευγάρι βολών του Ολυμπιακού (53-46)!

Ο Νοτσιόνι, οι βολές και... ο τίτλος!

Οι παίκτες του Λάσο συνέχισαν να... δυσκολεύουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου τους «ερυθρόλευκους», άνοιξαν τη διαφορά την οποία κατάφεραν να συντηρήσουν κοντά (ή και) στους 10 πόντους. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ σε αρκετές δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο μακρινό σουτ των Μαδριλένων.

Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο με τη Ρεάλ στο +12 (67-55) με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να είναι άστοχος και να μην μπορεί να βρει σκορ. Ο Αντρές Νοτσιόνι ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να χάνει βολές και στο δίλεπτο Ρεάλ πήγε στο +16 (71-55 με τον Γιουλ)... ακουμπώντας το Ευρωπαϊκό. Η ψυχολογία πλέον ήταν με τη Ρεάλ που μετέτρεψε σε... πάρτι το τελευταίο δίλεπτο επιστρέφωντας στην κορυφή μετά από 20 χρόνια!

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίβερς 5 (1), Ρούντι Φερνάντεθ 7 (1), Νοτσιόνι 12 (2), Ματσιούλις 9 (2), Σέρχιο Ροντρίγκες 11 (1), Αγιόν 2, Κάρολ 16 (4), Γιούλ 12 (2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 10 (2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Λαφαγιέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17 (3).

sentragoal.gr