Από το Γαλάτσι στην Εθνική Ελλάδος!

ΡΥΘΜΙΚΗ , , Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ΠΑΕΙ ΡΙΟ’’ Η ΕΡΑΤΩ ΘΕΟΠΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Ανανεωμένη και έτοιμη να ανταπεξέλθει στις μεγάλες φετινές προκλήσεις η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Σε σχέση με τη περσινή ομάδα υπάρχουν τέσσερες σταθερές και μια αλλαγή. Οι ‘’Παλίες’’ Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη και Μιχαέλα Μεταλίδου είναι οι «πυλώνες» της ομάδας της ρυθμικής, στην οποία νέο πρόσωπο φέτος είναι και η Γαλατσιώτισα Ερατώ Θεοπίστου που είναι και η πιο μικρή αθλήτρια.

Η αθλήτρια Ρυθμικής της Ένωσης Γαλατσίου κατάφερε να ανταπεξέλθει σε ένα μαραθώνιο δρόμο προεπιλογής που ξεκίνησε με την αρχική πρόσκληση της τον προηγούμενο Ιούλιο, και χάρις το πείσμα της και τις ικανότητες της πραγματοποίησε το όνειρο κάθε αθλητή να εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα της χώρας του και γιατί όχι μια Ολυμπιακή διάκριση.

Ως τότε βέβαια υπάρχει μακρύς δρόμος. Ζητούμενο για την ελληνική ρυθμική γυμναστική είναι μία μεγάλη επιτυχία, η οποία έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να υπάρχει πάντα εκπροσώπηση στις μεγάλες διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά στις λεπτομέρειες χάνεται η διάκριση. Ενάμισι χρόνο πριν το μεγάλο ραντεβού του Ρίο και αφού έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας με τις χορογραφίες και τα νέα προγράμματα, θα ακολουθήσει ένα στάδιο αγώνων μέσω των οποίων οι διεθνείς μας θα προσπαθήσουν νε επιδιώξουν την ελαχιστοποίηση των λαθών και την απόκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ομοιογένειας, που θα φέρει και τον άψογο συγχρονισμό. Έτσι λοιπόν Πάσχα στην Ιταλία θα κάνουν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο. Οι πέντε αθλήτριες, οι οποίες θα πορευτούν αρχικά ως τη Στουτγάρδη υπό τις οδηγίες της Ομοσπονδιακής προπονήτριας Τζένης Παπαδοπούλου με στόχο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο είναι:

Σταυρούλα Σαμαρά

Ημερομηνία γέννησης:8 Ιουλίου 1994

Σύλλογος:Διαγόρας Αμπελοκήπων

Ελένη Δόικα

Ημερομηνία γέννησης: 15 Νοεμβρίου 1995

Σύλλογος:ΓΟ Κέρκυρας

Ζωή Κοντογιάννη

Ημερομηνία γέννησης:19 Σεπτεμβρίου 1997

Σύλλογος:ΔΑΣ Δραπετσώνας

Ερατώ Θεοπίστου

Ημερομηνία γέννησης: 4 Οκτωβρίου 1999

Σύλλογος: ΑΕ Γαλατσίου

Μιχαέλα Μεταλλίδου

Ημερομηνία γέννησης: 23 Ιανουαρίου 1993

Σύλλογος: Σπάρτακος Θεσσαλονίκης

Ομοσπονδιακή προπονήτρια: Τζένη Παπαδοπούλου

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε τι άλλο από εκπλήρωση του ονείρου τους. Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα της πόλης μας έχει να επιδείξει άλλες δύο προεπιλογές αλλά και προσκλήσεις σε κάμπ προετοιμασίας αθλητριών της.  Σαν ομάδα του Γαλατσίου νοιώθουμε μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση καθώς βλέπουμε να εκπληρώνεται ο στόχος μας να προσφέρουμε στο κλειστό της πόλης μας τον χώρο και τις συνθήκες που θα  αναπτύξουν τις ικανότητες τους και θα εκπληρώσουν τα οράματα τους.