Άνοδος στην Β' Εθνική για την Ένωση Γαλατσίου

VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ , , Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 η ομάδα βόλλευ ανδρών της Ένωσης Γαλατσίου πανηγύρισε την άνοδό της στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Σε ένα γεμάτο γήπεδο έδωσε τον τελευταίο της αγώνα για την φετινή χρονιά, υποδεχόμενη την ομάδα του Μαρκόπουλου και ο νικητής θα αναδεικνυόταν πρωταθλητής για την τοπική κατηγορία. Παρόλο που η φιλοξενούμενη ομάδα ανέτρεψε για δεύτερη φορά το πλεονέκτημα έδρας και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, επικρατώντας με 0-3 σετ, η χρονιά για την Ένωση Γαλατσίου κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς υλοποιήθηκε ο στόχος της ανόδου στην Β΄ Εθνική και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Η ομάδα του Γαλατσίου εξασφάλισε με άνεση την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο έχοντας διαφορά δύο βαθμών από την δεύτερη στην βαθμολογία ομάδα της Βάρης «Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ». Στα ημιτελικά του τοπικού πρωταθλήματος αντιμετώπισε την ομάδα των Μελισσίων «Ο ΦΟΙΒΟΣ» την οποία απέκλεισε με δύο νίκες κάνοντας το 3-1 στους μεταξύ τους αγώνες με δεδομένο ότι τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην κανονική περίοδο μεταφέρονται και στα play offs. Στους τελικούς αντιμετώπισε την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ομάδα του Μαρκόπουλου, η οποία αν και τερμάτισε 3η στην κανονική διάρκεια, στα ημιτελικά είχε αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας την ομάδα της Βάρης. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα του Μαρκόπουλου απέσπασε το πλεονέκτημα έδρας καθώς επικράτησε με 2-3 σετ μέσα στο Γαλάτσι. Στον δεύτερο αγώνα η ομάδα του Γαλατσίου πήρε την ρεβάνς επικρατώντας με το ίδιο σκορ μέσα στο Μαρκόπουλο. Στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στο Γαλάτσι η ομάδα του Μαρκόπουλου κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας με 0-3 σετ (23-25,16-25,21-25). 

Μετά τον αγώνα ακολούθησαν βραβεύσεις των αθλητών, η απονομή του τροπαίου στην πρωταθλήτρια ομάδα του Μαρκόπουλου, αναμνηστικές φωτογραφίες και γλέντι με μεζέδες από τοπική ψησταριά και ποτά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΕΣ Ένωση Γαλατσίου κος Τάσος Πασπάλας δήλωσε: «Συγχαρητήρια πολλά στην ομάδα μου για την άνοδο στην Β' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, στον προπονητή κο Ηλία Αραμπατζή και στους φίλους, στα μέλη και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κο Γεώργιο Μαρκόπουλο, στον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κο Γιάννη Βερούλη και τους πρώην προέδρους της "ΑΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ" Δημήτρη Παντελιά και Γρηγόρη Καμπέρη που μας τίμησαν με την παρουσία τους».

Για την ιστορία, στο παιχνίδι αυτό αγωνίστηκαν οι εξής:

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (Μεϊντάνης Ε.): Αλλαγιάννης, Λιάσκος, Μεθενίτης, Μουστάκας, Παπασιδέρης, Δαρεμάς (λ), Γκίγκας,  Δημητριάδης, Λιάσκος, Δράκος.

ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Αραμπατζής Η.): Αθανασόπουλος, Καψής, Ρεμούνδος, Φανουράκης (λ), Χριστόπουλος, Κούμπος, Μπούμπας, Γκογκόσης, Πλαγιανός,  Σκουτέλης, Ταρνάρης, Λεβογιάννης.